ТАВ ќе инвестира 50 милиони евра во проекти од јавен интерес

Гледачи: 3

Дата: 21-Септ-2020

Време траење: 00:00:48

Категории: ЕКОНОМИЈА

Во период од три години, почнувајќи од 2021-та ТАВ ќе инвестира речиси 50 милиони евра во проекти од јавен интерес, договорени со владата, а за кои веќе аплицирале општините. Средствата беа наменети за изградба на карго-аеродром во Штип, но се покажа дека не бил економски оправдан.