Државата ќе гарантира повисоки суми на кредити за малите и за средни компании

Гледачи: 6

Дата: 18-Септ-2020

Време траење: 00:01:47

Категории: ЕКОНОМИЈА

Државата со 10 милиони евра ќе гарантира повисоки суми на кредити за малите и за средни компании, најави министерот за финансии Бесими. Гарантната шема ќе оди преку Развојната банка, додека средствата ќе се пласираат преку комерцијалните банки. Државната гарантна шема треба да започне да функционира до крај на годината.

Дијана Ценевска