Пчеларството може да биде сериозен бизнис

Гледачи: 18

Дата: 18-Септ-2020

Време траење: 00:01:10

Категории: ЕКОНОМИЈА

Пчеларството во Mакедонија може да биде сериозен бизнис, велат експертите. Но, додека потенцијал и природни услови има доволно, производството на мед не е на посакуваното ниво. Полупразните кошници се резултат на многуте технички недостатоци, а нема ни координираност на пчеларите со земјоделските производители за тајмингот на третирање на растенијата и овоштарниците со пестициди...

Методија Трајков