Трамп: Шумите несоодветно се одржуваат

Гледачи: 3

Дата: 16-Септ-2020

Време траење: 00:01:24

Категории: СВЕТ

Пожарите го ставија глобалното затоплување во фокусот на американската јавност неколку недели пред претседателските избори. Претседателот Трамп ги обвини сојузните власти за несоодветно одржување на шумите, отфрлајќи ги климатските промени и глобалното затоплување како причинители за сѐ почстите огнени стихии.

Марина Ристова