Куманово: Настава со физичко присуство бараат приградските училишта

Гледачи: 16

Дата: 16-Септ-2020

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Училиштата од централното подрачје во Куманово се одлучиле за онлајн настава или комбиниран модел, но речиси сите училишта од приградските и руралните средини бараат настава со физичко присуство, покажуваат податоците на Секторот за образование. Куманово е еден од најпогодените градови од пандемијата Ковид 19 и според последните податоци од почетокот на ширењето на коронавирусот евидентирани се над 1.600 лица.

Елена Георгиевска