Банкарскиот сектор стабилен, кредитни линии за поддршка на економијата

Гледачи: 0

Дата: 16-Септ-2020

Време траење: 00:01:41

Категории: ЕКОНОМИЈА

Раст на кредитите, но без повлекување на депозитите. Банкарите смируваат-и покрај кризата, состојбата е стабилна. Европската банка за обнова и развој вбризга осум милиони евра во македонската економија...

Дијана Ценевска