Ништо од „Викенд без ДДВ“ во август

Гледачи: 11

Дата: 13-Авг-2020

Време траење: 00:01:39

Категории: ЕКОНОМИЈА

Ништо од најавениот викенд без ДДВ во август, што Владата го најави пред некој месец како антикризна мерка. Од финансии МТВ објаснуваат дека за да се реализира, треба да се измени законот што ќе го изгласа Собранието. Мерката на стопанството би му донела дополнителен приход од 20 милиони евра, за што ќе се почека додека земјава добие функциониални институции...

Мартин Пушевски