Пошта во проблеми откако Еуростандард банка остана без лиценца

Гледачи: 11

Дата: 13-Авг-2020

Време траење: 00:02:31

Категории: ЕКОНОМИЈА

И Пошта во проблеми откако Народната банка ја одзема лиценцата за работа на Еуростандард. Поради договорот што го имала со банката, не може да се врши уплата, односно исплата на шалтери, бизнис што ѝ носел на Македонска пошта 20 проценти од приходите. Во однос на депозитите во Еуростандард, исплатата ќе почне за 20 дена. Системот е стабилен, повторија финансиските власти...

Марија Котовска