Корона- кризата го намали трансферот на пари од странство

Гледачи: 5

Дата: 13-Авг-2020

Време траење: 00:02:26

Категории: ЕКОНОМИЈА

Печалбарите годинава не дојдоа во својот роден крај. Згора на сѐ намален е и трансферот на пари од странство. Одредени статистики говорат дека 20 % од БДП беше резултат од приливот на печалбарите, особено кога доаѓаа во родните места и трошеа. Годинава поради корона кризата сликата е целосно сменета...

Зоран Димовски