Ќе бидат потребни години за опоравување на туризмот во Охрид

Гледачи: 4

Дата: 13-Авг-2020

Време траење: 00:02:11

Категории: ЕКОНОМИЈА

Ќе бидат потребни неколку години за Охрид да се врати на туристичкиот пиедестал, прогнозира научната фела. После 2001-ва година кога е забележан пад од 50%, 2020 година ќе биде впишана како најцрната туристичка година со драстичен пад од околу 60- тина проценти.

Соња Рилковска