Платежните картички се потрошија најмногу за храна

Гледачи: 11

Дата: 12-Авг-2020

Време траење: 00:03:29

Категории: ЕКОНОМИЈА

Изминува рокот за користењето на домашните платежни картички. Може да се купува до сабота, 15-ти август. Дали и како ги искористија парите граѓаните? Банките велат, главно ги подигнале картичките, но што со неколкуте проценти граѓани што останаа без нив. Нашиот дописник Елизабета Митреска во прилеп ги прашува експертите за ефектот од овој трет сет економски мерки на државата. Но што потоа?