Грција бара итен состанок на шефовите на дипломатиите на ЕУ

Гледачи: 9

Дата: 12-Авг-2020

Време траење: 00:01:46

Категории: СВЕТ

Грција бара вонреден состанок на шефовите на дипломатиите на ЕУ поради одлуката на Анкара да почне сеизмичко истражување на спорна област во Источниот Медитеран. Турција ги отфрли обвинувањата. Официјален Брисел загрижен поради последните случувања во овој регион.

Маја С. Филдишев