Вести од светот

Гледачи: 9

Дата: 11-Авг-2020

Време траење: 00:02:35

Категории: СВЕТ

Претседателот на Либан, Мишел Аун ја прифатил оставката на Владата предводена од премиерот Хасан Дијаб поднесена под притисок на јавноста поради експлозијата на пристаништето во Бејрут. За катастрофата во која има над 200 жртви ја обвини корумпираноста на земјата која се соочува со хуманитарни, социјални и економски последици. Минатиот месец, безбедносните функционери го предупредиле државниот врв дека постои ризик на локацијата на која непрописно се чувале 2.750 тони амониум нитрат.

Маја С. Филдишев