Охрид ја живее најслабата сезона

Гледачи: 20

Дата: 10-Авг-2020

Време траење: 00:01:56

Категории: ЕКОНОМИЈА

Туризмот е веројатно најподгодениот сектор од коронакризата. Некои држави и градови излегоа со фрапантни бројки. Само Херцег Нови, во Црна Гора, имал 92 проценти помалку гости. Како е кај нас? За Oхрид слушаме дека годинава сезоната ја спасуваат домашните туристи. Но какви се пресметките?

Соња Рилковска