Продолжениот викенд носи ризик од зголемување на бројот на инфицирани со Ковид-19

Гледачи: 45

Дата: 31-Јули-2020

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Продолжениот викенд носи ризик од зголемување на бројот на инфицирани со коронавирусот. Традицијата на празниците Курбан Бајрам и Илинден подразбира масовни собирања, апел за почитување на здравствените препораки упатува инфектологот Вело Марковски. Граѓаните да избегнуваат групарања и во туристичките места. Дневниот билтен со неповолни бројки-шестмина починати и 139 новозаболени во последните 24 часа од Ковид-19...

Андријана Атанасовска