Струјата од 1-ви август поскапува за 7,42%

Гледачи: 23

Дата: 31-Јули-2020

Време траење: 00:01:46

Категории: ЕКОНОМИЈА

Пандемијата со Ковид- 19 ја крена и цената на струјата. Регулаторната комисија за енергетика прифати дел од барањата на енергетските компании и одлучи цената на струјата на регулираниот пазар да се зголеми за 7,42%.

Свето Николовски