Занаетчиството на респираторна машина

Гледачи: 17

Дата: 31-Јули-2020

Време траење: 00:02:12

Категории: МАКЕДОНИЈА

Состојбата со ковид-19 значително влијаеше и врз занаетчиството. Како што тврдат од Занаетчиската комора само изминативе десет дена се затворени 10 занаетчиски дејности. Тие бараат владините мерки за поддршка на стопанството да продолжат до март наредната година, бидејќи во спротивно велат занаетчиите ќе престанат со работа.

Елена Георгиевска