Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Нема услови за квалитетно спроведување на далечинска настава

Гледачи: 12

Дата: 30-Јули-2020

Време траење: 00:02:05

Категории: МАКЕДОНИЈА

Далечинското учење што го наметна панедмијата како единствена опција за основците и средношколците, кај нас покажа многу слабости. Една од причините е што две третини од наставниците ретко или воопшто не употребувале во редовната настава дигитални алатки. Околу половина од училиштата немаат интернет пристап, па овие вонредни околности го затекнаа образовниот систем неподготвен. Затоа се предлага унифицирана платформа...

Ана Јосифоска- Тодоровска