Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Фирми добиле пари од државата за исплата на плата, но не ги дале парите на вработените

Гледачи: 17

Дата: 28-Јули-2020

Време траење: 00:00:30

Категории: ЕКОНОМИЈА

Фирми земале пари од државата преку мерката за финансиска поддршка, но не ги исплаќале работниците. Од Управата за јавни приходи апелираат работодавците да ја завршат обврската, во спротивно јавно ќе бидат објавени. Рокот за исплата е изминат, но законското право мора да се оствари, вели директорката Лукаревска.