ДУИ предлага да се зголемат платите за 50% на медицинските сестри, наставниците и воспитувачките

Гледачи: 33

Дата: 30-Јуни-2020

Време траење: 00:00:34

Категории: МАКЕДОНИЈА

Демократската унија за интеграција во својата изборна програма предлага да се зголемат платите за 50 насто на медицинските сестри, наставниците и воспитувачките. Според интегративците, доколку биде усвоена нивната идеја по изборите, овие кадри кои беа на првата борбена линија на борбата против коронавирусот ќе добијат просечна плата од 600 евра, за нивните напори за ублажување на кризата.