„Се поклонивме пред донорот, ракоплескавме на реципиентот“- кардиохирургот Папестиев за трансплатацијата на срце

Гледачи: 2415

Дата: 23-Мај-2020

Време траење: 00:05:55

Категории: МАКЕДОНИЈА

Се збогуваа со Емилија, го слушнаа отчукувањето на нејзиното срце во Иван. Тим од кардиохирурзи во земјава, за прв пат изврши трансплантација на орган. По повеќе од шест часа, го слушнале звукот што означува живот. Кардиохирургот Васил Папестиев раскажува за битката која што се водела во салата...

Катерина Топалова