Матка: Од македонска мала Света Гора, до македонски мал „Див запад“

Гледачи: 161

Дата: 10-Мај-2020

Време траење: 00:02:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

Пет лица од селата Глумово и Рашче се лишени од слобода по вчерашниот оружен инцидент на кањонот Матка. Лицата, кое се на возраст од 24 до 46 години, вчера среде бел ден и меѓу огромниот број на посетители, недоразбирањето во врска со чамците за изнајмување, го решаваа со огнено оружје и безбол палка.
Од македонската мала Света Гора, се претвара ли Матка во македонски мал „Див запад“? Ако минатата сезона ја одбележаа дивите градби односно платформите, оваа сезона започна со физичка пресметка меѓу возачите на чамците во која беше употребено и огнено оружје...

Марија Котовска