Општеството во Шведска не е затворено

Гледачи: 196

Дата: 25-Апр-2020

Време траење: 00:02:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

И Шведска се бори против Ковид-19 како и другите земји во Европа и во светот, но начинот е поразличен, сведочи за Jавниот сервис македонката Лара Стојановска која живее во Гетеборг. Вели дека разликата е во тоа што швеѓаните строго ги почитуваат правилата. Шведска не воведе вонредна состојба или полициски час, но луѓето држат меѓусебно растојание за да се заштитат. Во болниците, здравствените работници работат во подолги смени од нормално и носат заштитна облека. Сепак, има последици во економијата...

Ирина Гелевска