Патронажна служба во време на пандемија

Гледачи: 269

Дата: 25-Апр-2020

Време траење: 00:03:27

Категории: МАКЕДОНИЈА

По телефон, на социјална мрежа или лично во посета. 65 патронажни сестри се обидуваат во време на пандемија да ги опслужат родилките во Скопје. Очајно недостасува кадар за да може сите жени да добијат услуга и здравствена едукација. Најмалку се посетени жените од ромската заедница.

Катерина Топалова