Интервју со новинарката Јен Жанг од Кина

Гледачи: 171

Дата: 23-Апр-2020

Време траење: 00:04:44

Категории: МАКЕДОНИЈА

Затворени продавници, празни улици. Ваква е сликата во Вашингтон. Американскиот главен град се очекува да биде новото жариште на заразени со коронавирус. За тоа, како таму функционира животот, Катерина Топалова разговараше со новинарка од Кина, која работи во Соединетите Американски Држави, Јен Жанг. Таа за јавниот сервис прави споредба и со нејзината матична земја, каде состојбата се нормализира...