ЕУ ги здружува силите со Грција, Турција не попушта под притиокот

Гледачи: 239

Дата: 11-Март-2020

Време траење: 00:01:47

Категории: СВЕТ

Бегалскиот бран од турција го заострува тонот на релација Брисел- Анкара. Европската унија со поддршка за Грција којашто се справува со нов масовен бран откако претседателот Ердоган ги отвори премините за карванот кој бара спас од завојуваните региони во Сирија. Крајна дестинација - западноевропските земји. Идната недела, Турција ќе биде домаќин на самит за ова прашање...

Маја С. Филдишев