Реката Черава ги прекри со отпад познатите плажи кај Љубаништа

Гледачи: 65

Дата: 11-Март-2020

Време траење: 00:01:06

Категории: МАКЕДОНИЈА

Езерските бранови во близина на населбата Љубаништа исфрлија огромни количини цврст отпад. Во должина од неколку километри познатите плажи на овој потег се прекриени со пластични шишиња, кеси, гајби и друг пластичен материјал кои во езерските води ги носела реката Черава која се влева од албанскиот дел на езерото. Екипи од „Охридски комуналец“ започнаа со расчистување на отпадот...

Сашо Нелоски