Регионалната економска соработка нема алтернатива

Гледачи: 38

Дата: 9-Март-2020

Време траење: 00:01:56

Категории: ЕКОНОМИЈА

Само преку зголемување на регионалната економска соработка шесте земји од Западен Балкан ќе можат да чекорат кон Европската унија и ова нема алтернатива-пораката на Инвестицискиот форум до политичарите во регионот. Само лани македонските компании ја зголемиле трговската размена со земјите од регинот за 13,6 насто и таа надминала 1,5 милијарди евра, велат од Стопанската комора на Македонија.

Свето Николовски