Коронавирус: Италија со најмногу смртни случаи надвор од Кина

Гледачи: 43

Дата: 9-Март-2020

Време траење: 00:02:11

Категории: СВЕТ

Италија бележи најмногу смртни случаи од Ковид-19 од која било друга земја надвор од Кина, каде што е епидемијата. Коронавирусот досега уби повеќе од 3.500 луѓе, зарази повеќе од 100.000 низ светот. Италијанската влада воведе радикални мерки. Во карантин се околу 16 милиони луѓе во Ломбардија и 14 други провинции. За прекршителите на забраната, без добро оправдување им се заканува затвор до три месеци со казна до 200 евра...

Марина Ристова