Следбениците на Манаки се потсетија на неговиот творечки опус

Гледачи: 266

Дата: 5-Март-2020

Време траење: 00:01:34

Категории: КУЛТУРА

Следбениците на основоположникот на балканската кинематографија се потсетија на неговиот творечки опус, на работата на Манаки во атељето на Широк сокака. Фондот на Манакиеви е најбаран од интернационалните истражувачи, филмската е целосно дигитализирана, но не и фото- документацијата...

Стевче Митревски