И ШТО СЕГА? - 03.03.2020

Конечно датум за преговори со Унијата?

Гледачи: 44

Дата: 4-Март-2020

Време траење: 01:03:41

Категории: И ШТО СЕГА

Се навестува ли конечно отворање на поглавјата на европската регулатива. Македонија во очекување на датумот за пристапните преговори, 26 март е денот кога Европскиот Совет треба да ја потврди позитивната препорака на Европската комисија. Дали одново ќе се исполитизира можноста во Брисел да се почне придружувањето на земјата кон најголемиот европски блок. За спроведувањето на новата методологија, политичките импликации, за соседската соработка со Драган Тилев, државен советник во Секретаријатот за европски прашања и со Васко Наумоски, универзитетски професор и поранешен амбасадор на Македонија во Вашингтон. Водител-уредник Зоран Богатинов, Македонска Телевизија, „И што сега“, 3-ти Март 2020, 20:15.