Рано е да се зборува за финансиски штети од коронавирусот, состојбата будно се следи

Гледачи: 24

Дата: 2-Март-2020

Време траење: 00:02:00

Категории: ЕКОНОМИЈА

Бизнисот будно ја следи состојбата со коронавирусот, ширењето на зараза во странство засега нема директно негативно влијание. Буџетот е во добра кондиција, има капацитет да се справиме со какви било шокови- уверува министерката Ангеловска. Покрај пазарот на капитал, на удар се туризмот и кожарската индустрија. Од европската комисија предупредуваат- има пад на економските индекси поврзано со последиците од Кина...

Дијана Ценевска