Сасоли: Предлог- буџетот на ЕУ неприфатлив за ЕП

Гледачи: 20

Дата: 21-Фев-2020

Време траење: 00:01:50

Категории: СВЕТ

Различни гледања на предложениот буџет на Европската унија во Европскиот парламент. Со излегувањето на Велика Британија, буџетот ќе биде покус за 11 милијарди евра годишно и ќе треба да се најдат нови извори на средства или, пак, да се намалат субвенциите од заедничката каса...

Марина Ристова