Поддршка за домашни раси на добиток

Гледачи: 62

Дата: 21-Фев-2020

Време траење: 00:01:16

Категории: МАКЕДОНИЈА

Сточарите кои одгледуваат домашни раси на добиток и оваа година имаат право на дополнителнна поддршка. Покрај говедата од расата Буша, фармерите ќе добиваат пари и за овците од расата Праменка, домашната Балканска коза и домашниот Шарпланинец.

Методија Трајков