Вести од светот

Гледачи: 20

Дата: 21-Фев-2020

Време траење: 00:01:52

Категории: СВЕТ

Шпанскиот премиер Педро Санчез и регионалната каталонска влада се договорија на 26-ти февруари да почнат преговори за решавање на политичката криза во шпанската покраина. Во Каталонија во октомври 2017 година беше одржан реферандум за независност и покрај противењето на централната влада во Мадрид. Ведаш потоа каталонскиот парламент прогласи независност.

Марина Ристова