Објавен оглас за инвеститор за ХЕЦ Чебрен

Гледачи: 16

Дата: 20-Фев-2020

Време траење: 00:00:41

Категории: ЕКОНОМИЈА

ЕСМ објави меѓународен јавен повик за јавно- приватно партнерство за изградба на хидроцентралата Чебрен. Изградбата според планот треба да чини над 570 милиони евра. Концесијата за вода ќе биде 60 години. Тендерот трае до 3-ти април годинава, а изборот на инвеститорот ќе се знае до крајот на годината.