Стопанска комора: Државата мора да дефинира нова визија и приоритети

Гледачи: 21

Дата: 19-Фев-2020

Време траење: 00:01:59

Категории: ЕКОНОМИЈА

Потребна е поконкурентна економија, посилни извозни капацитети, државата да изгради нова визија, да ги дефинира приоритетите, бара бизнис еснафот. Од Стопанската комора сугерираат за подобар економски развој, акцент да биде ставен на регионалното поврзување на компаниите. Одбележана 98- годишнината од работењето на Стопанската комора на Македонија...

Дијана Ценевска