Почна постапката за избор на инвеститор што ќе ја гради гасоводната дистрибутивна мрежа

Гледачи: 29

Дата: 14-Фев-2020

Време траење: 00:01:54

Категории: ЕКОНОМИЈА

Распишан е јавен повик за изградба на дистрибутивна гасна мрежа преку јавно- приватно партнерство. Инвестицијата е 300 милиони евра. Според владината одлука, главна предност на конкурентите ќе биде нивното искуство од оперирање во урбаните средини. Времетраењето на договорот е 35 години...

Свето Николовски