Се празнува Св. Трифун, заштитникот на лозарите

Гледачи: 81

Дата: 14-Фев-2020

Време траење: 00:02:01

Категории: МАКЕДОНИЈА

Симболично се закројуваат виновите насади. Надлежните во посета на Тиквешијата. Министерот Димковски вели македонските вина прават сериозен пробив на европските пазари, и тоа е добро за нашата економија...

Дијана Ценевска