ДКСК: Нема судир на интереси во номинацијата Дескоска да биде член на Венецијанската комисија

Гледачи: 39

Дата: 14-Фев-2020

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Антикорупционерите утврдија дека нема судир на интереси министерката за правда Рената Дескоска да биде член на Венецијанската комисија. Под лупата на Комисијата и патните трошоците на пратениците. Од 2015-та до 2019-та година потрошиле близу три милиони евра.

Фиљана Кока