Вести од светот

Гледачи: 31

Дата: 14-Фев-2020

Време траење: 00:01:28

Категории: СВЕТ

Најмалку 19 деца од едно основно училиште биле повредени во судир меѓу владините сили и етничката бунтовничка група во Ракин. Групата позната како Армија Аракан, составена од претежно будистичко мнозинство, се бори за поголема автономија во западен Мјанмар.

Марина Ристова