Вонреден состанок на министрите за здравство од ЕУ поради Ковид-19

Гледачи: 13

Дата: 13-Фев-2020

Време траење: 00:02:23

Категории: СВЕТ

Во Брисел, вонреден состанок на министрите за здравство на земјите- членки на ЕУ поради Коронавирусот. Кина пријави 254 нови смртни случаи и подем од 15 илјади дневно на заразени, откако во најтешко погодената провинција Хубеј беше применета нова методологија за категоризација на случаите...

Маја С. Филдишев