Вести од светот

Гледачи: 11

Дата: 13-Фев-2020

Време траење: 00:02:23

Категории: СВЕТ

Министрите за здравство на земјите-членки на ЕУ на вонреден состанок во Брисел поради кризната состојба со коронавирусот. Бројот на заболени и натаму расте и покрај преземните мерки од страна на многу земји во светот. Најголемиот број жртви се во континентална Кина каде што се изолирани десетина градови со цел да се спречи ширењето на Ковид-19.

Маја С. Филдишев