Регулаторните тела клучни за пазарната економија

Гледачи: 20

Дата: 12-Фев-2020

Време траење: 00:01:58

Категории: ЕКОНОМИЈА

Трансформација и нова регулација на регулаторните тела е потребно во земјава. На дебатата во МАНУ, научната фела посочува дека за функционална пазарна економија потребни се регулирани бизниси и задоволни потрошувачи. Според истражувањата, реулаторните тела трошат многу финансиски средства, планираат, а многу малку реализираат што директно влијае на економијата...

Дијана Ценевска