Вести од светот

Гледачи: 10

Дата: 12-Фев-2020

Време траење: 00:02:34

Категории: СВЕТ

Над 44.600 заразени, а 1.113 починати од коронавирусот којшто доби официјално име „Ковид-19“. Терминот е комбинација од англиските зборови за „корона“, „вирус“ и а „болест“. Во последните 24 часа смртно настрадале 97 лица, а здравствените власти во Кина регистрирале нови 2.015 случаи на заболени. Светската здравствена организација предупреди - болеста може да биде поголема закана од тероризмот. За оваа проблематиката се дебатира и на дводневниот самит во Женева.

Маја С. Филдишев