Потребни се мерки за поттикнување на извозот

Гледачи: 10

Дата: 11-Фев-2020

Време траење: 00:01:49

Категории: ЕКОНОМИЈА

Поттикнување на извозот во прехранбената и конзервната индустрија бара Здружението на прехранбен сектор и земјоделство при Стопанската комора. Велат дека носењето на сет- мерки треба да биде директно насочено кон компаниите кои се водечки, и кои го прошируваат производството. Сметаат дека покрај финансиската поддршка, ресурсите и суровините не се доволно искористени...

Дијана Ценевска