Со европски фондови ќе се финансираат пет нови проекти во пограничните области меѓу Македонија и Албанија

Гледачи: 16

Дата: 10-Фев-2020

Време траење: 00:01:55

Категории: ЕКОНОМИЈА

Пет нови проекти за зачување на животната средина, културното наследство и развој на туризмот во пограничните области на државава и Албанија ќе се финансираат со пари од Европските фондови. Девет се завршени или во фаза на реализација. Вредноста достигнува речиси 12 милиони евра. Надлежните од Европската комисија оценуваат- двете земји се добар пример за имплементација и искористување на овие грантови...

Сузана Фиданска- Стоевска