Атиџе Муратова од Беќирлија до Холивуд

Половина мед за пчелите, а половина за тебе- приказната за односот кон природата ја носи Атиџе Муратова во Холивуд, со номинација за два Оскара...

Гледачи: 35

Дата: 27-Јан-2020

Време траење: 00:04:43

Категории: КУЛТУРА

Од дивина до раскош. Така ја води патот Атиџе Муратова, главната хероина на „Медена земја“, единствената жена- одгледувач на диви пчели во Европа. Нејзината животна девиза е „земи половина од медот, а половина остави за пчелите“. Така вели, треба да биде и сѐ во животот, за да се одржува природниот баланс.

Александра Спировска