Спасовски: Приоритет е организирање фер и демократски избори

Приоритет на оваа Влада е да обезбеди услови за одржување на фер и демократски избори кои на граѓаните ќе им овозможат избор на нова легитимна Влада, рече техничкиот премиер Спасовски. Посочи дека ова е исклучително важен период за земјава. Побара од сите институционална и политичка одговорност...

Гледачи: 18

Дата: 14-Јан-2020

Време траење: 00:01:53

Категории: МАКЕДОНИЈА

Приоритет на оваа влада е да обезбеди услови за одржување на фер и демократски избори кои на граѓаните ќе им овозможат избор на нова легитимна влада, рече техничкиот премиер Спасовски на првата прес- конференција од назначувањето. Тој посочи дека ова е исклучително важен период за земјава и побара од сите институционална и политичка одговорност.

Фиљана Кока