„Медена земја“: Шансите за „златна статуетка“ се реални

Македонската јавност верува дека приказната за атиџе, последната жена- одгледувач на диви пчели во Европа, на земјава ќе и ја донесе престижната златна статуетка. Според филмските експерти, имаме одличен филмски производ. „Медена земја“ е првиот македонски филм со две номинации за Оскар, со што испиша историја...

Гледачи: 83

Дата: 14-Јан-2020

Време траење: 00:02:05

Категории: КУЛТУРА

Двете номинации за документарното ремек- дело „Медена земја“, на режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов, предизвикаа реакции на восхит и гордост. Македонската јавност верува дека приказната за Атиџе, последната жена- одгледувач на диви пчели во Европа, на земјава ќе ѝ ја донесе престижната статуетка.

Александра Спировска